torsdag 23 oktober 2008

Stickeri stickera....

I helgen har jag varit produktiv. Trots att jag var ensam med barnen mesta delen av tiden så fick jag en massa stickat. Jag bestämde mig för att ta en paus i långsockstickningen och hitta på något annat en stund. Det blir så enformigt att göra samma sak hela tiden. Resultatet blev en pixiemössa till minibusen. Den matchar den fina turkosa po.p skaljackan och den röda windstoppern perfekt.


     Pixiemössorna är ganska snabbstickade när man kan principen så jag hann med en halsduk också. En del tycker att halsdukar är evighetsprojekt men allt hänger på garnet. Har man ett tjockt fluffigt garn så man kan använda stora stickor så går det undan. Den här gången blev det en halsduk i banansilke. Banansilket är lite speciellt. Det liknar bomull i känslan men beter sig som lin då det blir mjukare och skönare ju mer man hanterar det. Samtidigt har det silkets glans och lyster. Jag är lite kär i det här garnet. Halsduken blev lång, på bilden ligger den dubbelvikt. Färgerna är härligt silvergrå/vit/lila och garnet var självrandande (beroende på maskantal och sticksätt).


tisdag 14 oktober 2008

Mer tovat!

Som jag nämnt tidigare fick jag blodad tand av att tova. Det är ju jättekul och spännande. Man vet aldrig riktigt säkert vad det blir av det hela. :-)

Nu har jag virkat en liten väska till och tovat i maskin. Jag körde även denna gång på fri teknik och fritt mönster. Det vill säga att jag gör som jag gör och det blir som det blir. Jag hittar på medan jag arbetar med andra ord.

Virkad och klar. Något sladdrig väska med *host* dekoration bestående av ett försök till virkade blommor. Inte helt lyckade men det får duga.Efter en omgång i tvättmaskinen på 60 grader tillsammans med lite hälsingesåpa.Förra gången tovade jag på 40 grader men valde nu 60 för att se om det blev någon större skillnad. Det blev inte så stor skillnad. Lite rent strukturmässigt men inte storleksmässigt om man tänker sig förlagan och resultatet. Det krympte ungefär en tredjedel den här gången också.