söndag 19 april 2009

Födelsedagsutflykt

Idag fyllde mellanbusen 5 år. Vi hade släkten här på minikalas igår. Men idag var det den stora dagen och för att det inte skulle bli en dag som andra så tänkte vi att vi skulle hitta på något. Önskemålet var Fantomenlandet på Parken Zoo i Eskilstuna men de har inte öppnat för säsongen ännu så det får vänta. Vi bestämde oss för att ha picknick. Utflyktsmålet fick bli en badplats som vi blivit rekommenderade av vänner inför sommaren.


Grabbarna Bus intar stället, storbus var sheriff därav hatten. *s*

Vi gjorde matsäck bestående av smörgåsar, frukt och varm choklad och sedan drog vi iväg. När vi kom dit så visade det sig att vägbommen endast är öppen för allmän trafik mellan maj och september. Så det blev till att parkera och gå. Vi visste inte hur långt det var men vi tänkte som så att man kan ju alltid vända om det känns för långt.


Det visade sig vara en rejäl promenad. Men det var en trevlig liten väg och det var ju ingen trafik. Väl framme så konstaterade vi att det var en trevlig badplats men "skräpigt". Det behövs en rejäl ansiktslyft inför sommarsäsongen. Det fanns bänkar och bord, lekplats, vollybollplan och grillplatser. Så det fanns gott om plats att picknicka på. Vid djupa sidan och hopptornet hade man dykarskola. Det fascinerade grabbarna bus ett tag.


Klockan 13:23 gick larmet på pappsens mobil igång. Exakt just då för fem år sedan så föddes mellanbusen. Då var han väldigt liten och blå som en smurf med navelsträngen lindad två varv runt halsen. Nu är han fem år gammal och full av energi/bus.


Pinfärsk femåring (fotad under protest).

Efter att ha testat gungor och klätterställningar så promenerade vi tillbaka igen. Vägen tillbaka kändes lite längre än vägen dit av någon konstig anledning. Men grabbarna kavade på så duktigt så. Vi roade dem/oss med att ha skattjakt för att liva upp stämmningen och förhindra trötthetsattacker. Vi hittade bland annat ett litet fågelbo (?) längst vägen.


Vi passerade ett väldigt idylliskt beläget litet torp. Aldeles nere vid vattnet men med lagom avstånd från badplatsen. Öppet och soligt men ändå avskärmat och eget. Inte dumt alls. Bodde vi inte redan på landet så skulle en sån sommarstuga vara drömmen!


Strax före vägbommen låg en gammal fin kyrka. Trots att jag inte är vidare religös så har jag en viss svaghet för gamla kyrkor. De är så vackra och tänk vad fyllda med historia de är. Jag älskar gamla saker och gamla byggnader!


På vägen hem stannade vi till och lät mellanbusen välja en tårta. Valet föll på en prinstårta det vill säga en blå marsipantårta. Likadan som prinsesstårtan men med blåbärssylt istället för hallon och blå marsipan istället för grön. Den var väldigt fin och väldigt god. Men mamsen var trött och glömde fota den. Efter utflykt, mat, tårta och gårdagens släktinvasion så var mamsen i familjen ganska slut så hon ägnade sig åt detta resten av kvällen.

Egenstickade sockar som värmer skönt och ny socka på gångInga kommentarer:

Skicka en kommentar