fredag 22 maj 2009

Familjedag vid havet och kalas i storstan

I torsdags bjöd storbus klass in till familjedag i naturreservatet. Det var grillning och tipspromenad på schemat. Resterande tid ägnades åt fri lek, vilket innebar att alla barn skuttade omkring på klipporna så nära vattnet som möjligt. Jag var väldigt tacksam att vi hade lytt förmaningarna på inbjudan och tagit flytvästarna med. Jag tror inte jag hade kunna koppla av en sekund annars. Med tanke på hur många barn som sprang omkring så var det förvånande nog bara en stackare som lyckades trilla i.


För att komma ut till klipporna och havsbandet så får man gå på olika sorters broar. Det är spångar och det är hängbroar över vatten och sankmark. Man kan gå nästan hur långt ut som helst och lite här och var finns gjutna grillplatser. Då och då dyker ett vindskydd eller utedass upp. Tipspromenaden var lagom lång för de små och alla deltagare fick pris i form av en klubba.Under tipspromenaden så sprang vi på de här träden. Det var en lustigt formad jättelång gren som ringlade sig fram och två träd som kramades. Jag kunde förstås inte motstå synen och fotade med mobilen, för kameran hade jag självklart glömt hemma.


Efter ett par timmar ute vid havet så drog vi vidare till storstan för att gå på kalas. Det har blivit något av en tradition att samla alla i familjen hemma hos min mor och ha fotbollsmatch då vi firar min mors man. Själv deltar jag inte men män och barn brukar göra det. Efter den stora matchen fick minibusen spela med fotbollsgubbarna mot pappsen. Än så länge är han för liten för att vara med när de stora grabbarna spelar. Killar har en tendens att ta sånt där på blodigt allvar och då blir det lite för hårda tag för en försiktig treåring.


Min systerdotter hade tagit med sig sin pyssellåda och en kasse inköpt garn med bifogad skriftlig information. Hon har beställt ett par sockar, en mössa och ett par halvvantar. Jättekul tycker jag!

1 kommentar:

  1. Härligt med en beställning! Det hade jag inte tackat nej till. ;p Fina bilder trots mobilkvalitén!

    SvaraRadera