söndag 24 maj 2009

Premiärtur med båten och avmaskning

Semlan är som jag tidigare nämnt blötlagd och förflyttad till vår båtplats vid idylliska Nynäs. Det finns gott om mysiga ställen runt båtplatsen ifall man inte har tid eller lust att åka ut. Bland annat finns en liten badvänlig plätt med bänkar och gjuten grillplats. Någon km längre bort finns en stor badplats och camping. Sörmlandsnatur när den är som bäst!

Idag var det då äntligen dags för premiärturen. En kortare picknicktur bara den här gången.

Vid bryggkanten spanade vi in ett jättelikt spindelnät. Försökte fånga det på bild men det var inte det lättaste me det reflekterande vattnet under. Men man får en aning i alla fall.


Efter pålastning av diverse packning och barn så kom vi äntligen iväg ut. Vädret var inte så bra som utlovat men vi hoppades att det skulle klarna upp. Det visade sig blåsa ganska rejält så vi hissade segel.


Tyvärr hade vi ingen vidare tur så istället för att spricka upp så mulnade det på och det började regna. Inte sådär jättekul att vara ute på picknick i regnet. Vi skippade seglet och gick för motor istället. Det är alltid poppis bland grabbsen att hjälpa "kapten" att styra skutan.


Även om vädret inte var med oss denna gång fick vi i alla fall komma ut en stund. Fika fick vi i oss till slut och ärligt talat, bryggsegling är bättre än ingen alls.

Väl hemma var det matlagning och allmänt hemmastök som stod på agendan men kvällen spenderade jag på bästa möjliga hemmavis. I soffan framför tv.n med stickning, mörk choklad med chili och engelska deckare. Jag stickade klar mohairsjalen så nu ligger den och vilar tills jag kan blocka den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar