måndag 15 juni 2009

Barnfritt!

I helgen har vi haft en barnfri helg maken och jag. Den spenderade vi delvis på hotell i stan och delvis i båten.

Sent på fredagseftermiddagen checkade vi in på hotell. Sedan gick vi ned på stan och åt middag på den grekiska kolgrillen där frossade vi rejält i godsaker. Efter middagen flanerade vi längst ån och nere i hamnen. Senare på kvällen gick vi och såg Änglar och demoner på bio. Den var helt ok. Inte lika bra rent storymässigt som DaVinci koden men samma höga tempo och snåriga intrig.

Efter filmen promenerade vi tillbaka till hotellet där vi slängde oss på sängen med vårt kvarvarande godis och såg på tv. Det var så lugnt och tyst att jag nästan hade problem att somna. *s*

På lördagen sov vi ut och sedan gick vi ned och gick lös på frukostbuffén. Massor av färsk frukt, nybakt bröd och nypressade juicer. Det är så himla gott med färsk frukt till frukost! När vi frukosterat färdigt gick vi upp på rummet och plockade ihop. Vi checkade ut och sedan spenderade vi några timmar med shopping på stan.

När vi handlat färdigt åkte vi hem och packade om. Vi tog en fika med mormor och barnen och sedan drog vi iväg igen. Denna gång blev det med båt. Vädret var väl inte lysande men det var i alla fall uppehåll hela dagen. Vi puttrade först ut till en ö som heter Koskär. Vi lade till och gick på promenad på ön. Sedan lyssnade vi på sjörapporten och insåg att det skulle blåsa ganska illa där vi lagt till så vi flyttade oss till en annan ö som heter Fifong istället. Där fanns en trevlig vik med lä, där låg vi riktigt bra då viken var helt skyddad från nattens stormiga vindar.

Strax efter att vi lagt till så började det regna. Inte för att det gjorde oss så mycket. Vi mös med räkmackor, varm dryck och sällskapsspel. Vi gjorde tidig kväll och somnade till regnets smatter och sakta gungande vågor.Tyvärr kunde vi inte stanna längre vid Fifong, jag hade annars inte alls haft något emot att ligga i kojen halva dan med en bok lyssnande på regnet. Men vi måste hem till barn och arbete.

Vädret var inte det bästa på söndagen, det blåste hårt och regnade hela dagen. Det gungade rejält på hemvägen. Så pass mycket att jag som mindre van på sjön faktiskt mådde ganska kasst. Som tur var så styrde vi mestadels mot vågorna så vi slapp det hysteriska gungandet i sidled. Kommer det framifrån är det lättare att vara med och parera även om det är rätt jobbigt.

Sikten var inte heller den bästa och som om regn, storm och rejäla vågor inte var nog så small ena framrutan också! Så vi fick köra med saltvattnet sprutande i ansiktet mellan varven. Som tur var så befann vi oss bara någon timme i det värsta. Det var bra mycket lugnare mellan öar och skär även om det fortfarande var rätt gungigt.

Väl hemma så väntade mormor (min mor) med middag på spisen. Vilken service! Det satt otroligt bra efter den resan. Vi var kalla blöta och skittrötta så middagen gjorde under både för kropp och själ. Resten av kvällen spenderade jag på soffan med min virkade restgarnsfilt av mormorsrutor. Jag orkade ärligt talat inte röra mig en tum!

1 kommentar:

  1. Oh vilken härlig helg ni har haft.
    Det är nyttigt att göra sådana där "vuxenutflykter", de lever man länge på sen.

    SvaraRadera