torsdag 2 juli 2009

En get vid namn Linus (Gert, Ralf)!

Idag så gav vi oss iväg till Katrinehlom och lämnade busarna i mormors och mosters våld. Medan busarna såg till att hålla igång ovan nämnda så åkte maken och jag på shoppingtur till Norrköping.

Det blev mestadels shopping till storbus som fyller sju år imorgon men vi passade också på att skaffa en ny tvättmaskin när vi ändå hade tid och utrymme. En kraftig sak som tar hela 8 kg tvätt blev det. Jag är mycket nöjd. Vår gamla gav upp här i dagarna efter 6 år med minst en omgång tvätt om dagen. Maskinen vi hittade var väldigt prisvärd så på så sätt känns det extra bra.

Väl hemma hos moster igen så var det allmän inspektion av systerdotterns/kusinens get. Av någon konstig anledning har min tonåriga systerdotter köpt sig en get! :-DTanken var väl i och för sig att geten skulle gå som sällskap hos familjens sto som blivit ensam sedan småhingstarnas könsmognad. Det är bara det att geten är livrädd för kusen! *fniss*

Geten ifråga hette Gert när han kom men systerdottern tyckte att Linus var ett mer passande namn. Så hette nämligen den elaka och illaluktande bocken på Lagmansö som vi alla kände då vi växte upp (bokstavligen!).Jag däremot tycker förstås att geten ska heta Ralf! Efter Björn Rosenströms fantastiskt roliga låt om Egon som skulle fylla fem och som får en get som heter Raaaalf! :-DHos moster finns även en traktor och ett gäng katter som minibusen gillar. Just nu huserar där även en igelkottsfamilj. Vi lyckades få span på en som var ute och promenerade. Inte helt sugen på att vara med på bild dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar