lördag 26 september 2009

En heldag på akuten

Idag fick storbus och mellanbus lov att leka i skogen bakom huset strax utanför tomten då de ville bygga en koja. Maken skulle köra ned till båten en sväng och själv var jag inne och grejade tillsammans med minibus.

Ungefär 15 minuter efter att maken åkt iväg så kommer både stor och mellanbus springande hysteriskt vrålande. När de sprang in i hallen förstod jag varför! Vardera barn var omgivet av ett moln av bålgetingar!

Fick ut barnen igen och på grund av att getingarna börjat bli slöa av det svalare vädret kunde jag bokstavligen slå bort de flesta utan att själv bli attackerad. Värre var det med barnen tyvärr. De fick båda flera stick i huvudet och på kroppen. Det satt getingar över allt på dem!

Fick av dem alla kläder ute och sedan in igen. Efter det fick jag jobba med att ha ihjäl de getingar som blev kvar inne efter tvärvändningen i hallen. Fy f’n säger jag bara!

Nu har vi ju den otroliga turen att ha allergifria barn och de klarade sig under omständigheterna bra. Storbus blev värst drabbad, han hade fått fyra stick bara på ena örat och det örat var inte att leka med! Flera stick i huvudet, på armar och ben. Mellanbus hade "bara" fått några stick i huvudet men han stod bakom storbus så storbus var den som tog största smällen.

Ringde maken direkt och beordrade hem honom och ringde sen sjukrådgivningen. Sköterskan där tyckte vi skulle åka in akut direkt då örat var så illa åtgånget och då risken fanns att andningsvägarna skulle bli påverkade ifall hörselgången svullnar kraftigt.

Sagt och gjort, så fort maken kom så drog vi iväg. På akuten blev vi däremot något svalare mottagna. De ansåg att vi inte skulle borde dit då ingen av dem hade andningsbesvär! Efter mycket om och men, då jag även förklarat ett flertal ggr att sjukvårdsrådgivningen hade sagt att vi borde åka in till akuten omgående så började de ringa runt för att höra vad läkaren hade att säga. Det slutade med att vi fick komma in till barnläkare och där blev vi omhändertagna till slut. Stackars storbus hade så ont, så ont. Det hade mellanbus med även om han var lindrigare stungen. Båda hade dessutom drabbads av lätt chock.

Barnläkaren gav både kortison och betapred. Sedan fick vi stanna kvar i några timmar så att de kunde var säkra på att medicinen började verka och att inte andningen påverkats. Då man efter lång väntan konstaterat att allt såg bra ut fick vi äntligen åka hem. Resten av kvällen spenderade vi allihop i soffan tillsammans med en stor skål godis och Kenny Starfighter The story begins.

Så hur gick det hela till egentligen? Jo, grabbarna hade hittat ett kasserat fågelhus i grannens trädgårdsavfallshög och tyckte att den kunde de ju ha i kojan de höll på att bygga. Tyvärr var holken bebodd av ett gäng bålgetingar vilket visade sig när storbus plockade upp den.2 kommentarer:

  1. Åhh fy vad otäckt!! Vilken tur de hade ändå, att det inte blev värre <3

    SvaraRadera
  2. Usch, låter vidrigt!! Tur i oturen att de klarade sig så pass bra... Sköt om er!

    SvaraRadera