tisdag 10 november 2009

Nystickat och förkylt

Här är det förkylt, rejält förkylt. Både barnen och jag har varit dåliga länge nu. Själv så är jag väl lite extra känslig nu i mitt tillstånd och så är det ju den tiden på året också. Jag har varit rejält genomförkyld i nästan fyra veckor nu, bortsett från de tre dagar då jag faktiskt mådde helt normalt. Det är helt bisarrt, jag lovar att det räcker att någon i grannbyn nyser för att jag ska bli helt genomförkyld!

Barnen har som sagt drabbats också. En lång period var de bara småsnoriga men på höstlovet så började storbusen slamma igen. Han härdade ut en eller om det var två dagar efter lovet innan han blev dålig med feber, hosta och rejäl nästäppa/snuva. Sen har de trillat dit en efter en. Det är aldrig så att de kan bli sjuka samtidigt, det är alltid en som börjar och sen har man en sjukperiod som går omlott över en längre period. Himla kul - NOT! Ja, ja man ska inte klaga. Det kunde vara värre, det är ju trots allt bara förkylning och lätt feber vi talar om.

Enda fördelen med att alla är hemma samtidigt är att man kan ägna en hel del tid åt att sticka och virka. Jag har sedan sist stickat en mössa till minibusen. En Pippi Långstrump inspirerad sådan. Jag stickade en vanlig "tub" bara på strumpstickor (jag gillar strumpstickor) och när jag var nöjd med längden så vrängde jag arbetet ut och in och stickade ihop hälften av maskorna med andra hälften och sedan maskade jag av. Garnet jag använt heter Viola och är ett mjukt skönt och lagom tjockt ullblandat garn som finns i flera härliga starka färger.

Jag frågade minibusen om han ville ha tofsar på mössan eller flätor. Han ville ha flätor som Pippi Långstrump så det var vad jag gjorde. Han är väldigt glad i sin "pippimössa" och bara väntar på att få gå tillbaka till dagis och visa upp den. Den matchar den varselorange höstjackan perfekt, vilket också var tanken. Mina barn syns! Men så vill jag ha det i höstrusket.Minibusen poserar snällt iklädd spindelmannendräkt för att visa upp mössan.

Minibusen har tröttnat "sluta nuuuu"! :-D


Jag har stickat en mössa till mig själv också. En ljuvligt mjuk och lyxig basker i Sandnes Alpakka. Den var rätt så lättstickad och tog mig en kväll och en morgon att få ihop. Då det var mönsterstickat så var man ju tvungen att hålla reda på maskorna, sånt tar alltid lite tid men det var ett lätt mönster och en mössa är ju inte så stor. Jag är väldigt nöjd med resultatet och garnet. Nu vill jag göra en sjal i samma garn. Mönster och garn hittade jag hos Garnlandet. Jag är inte riktigt lika snygg i min basker som tjejen på bilden, men man kan ju inte få allt, baskern blev ju snygg i alla fall. *S*Jag tog en bild med blixt och en utan för att få fram färgerna på baskern och sjalen så verklighetstrogna som möjligt. Och ja, det är jag på bilderna med brillor och allt. Väldigt färgmatchat eller hur! *s*

Sjalen är också nystickad men inte till mig tyvärr, den ska flytta vidare till min mormor som lagt in en beställning efter ha sett den jag stickade till min mor (annan färg dock). Garnet heter Crisp och är supermjukt och gosigt. Färgerna är underbara och garnet är självmönstrande. Dessutom är nystanen stora, ett nystan räcker till en stor trekantssjal eller en rejäl halsduk. Jag har köpt garnet från Kicki´s Hobbysida.

Jag har en känsla av att det inte kommer att ta allt för lång tid innan jag lägger en beställning så att jag själv får en egen sjal i samma färgställning för jag är lite kär. ♥

2 kommentarer:

  1. Du... en fråga... hur har du gjort så du får ett fält till? Alltså så du har tre fält på bloggen? Jag vill med ha! *tokavis* Och du...grabbarna bus och syrran...det namnet skulle passa mig med...haha... Har två grabbar, 5 & 6 och lilltjejen på 2,5. :-) Hur gamla är dina? :-) *kram*

    SvaraRadera
  2. Kolla in den här sidan, himla bra när det gäller att trixa med sin blogg, där kan man hitta det mesta. :-)

    http://www.fixa-din.blogspot.com/

    Mina busar är 7, 5 och 3 år gamla. Syrran är hela 17, sen har vi lillebror i magen med bf 4/2. :-)

    SvaraRadera