lördag 26 september 2009

En heldag på akuten

Idag fick storbus och mellanbus lov att leka i skogen bakom huset strax utanför tomten då de ville bygga en koja. Maken skulle köra ned till båten en sväng och själv var jag inne och grejade tillsammans med minibus.

Ungefär 15 minuter efter att maken åkt iväg så kommer både stor och mellanbus springande hysteriskt vrålande. När de sprang in i hallen förstod jag varför! Vardera barn var omgivet av ett moln av bålgetingar!

Fick ut barnen igen och på grund av att getingarna börjat bli slöa av det svalare vädret kunde jag bokstavligen slå bort de flesta utan att själv bli attackerad. Värre var det med barnen tyvärr. De fick båda flera stick i huvudet och på kroppen. Det satt getingar över allt på dem!

Fick av dem alla kläder ute och sedan in igen. Efter det fick jag jobba med att ha ihjäl de getingar som blev kvar inne efter tvärvändningen i hallen. Fy f’n säger jag bara!

Nu har vi ju den otroliga turen att ha allergifria barn och de klarade sig under omständigheterna bra. Storbus blev värst drabbad, han hade fått fyra stick bara på ena örat och det örat var inte att leka med! Flera stick i huvudet, på armar och ben. Mellanbus hade "bara" fått några stick i huvudet men han stod bakom storbus så storbus var den som tog största smällen.

Ringde maken direkt och beordrade hem honom och ringde sen sjukrådgivningen. Sköterskan där tyckte vi skulle åka in akut direkt då örat var så illa åtgånget och då risken fanns att andningsvägarna skulle bli påverkade ifall hörselgången svullnar kraftigt.

Sagt och gjort, så fort maken kom så drog vi iväg. På akuten blev vi däremot något svalare mottagna. De ansåg att vi inte skulle borde dit då ingen av dem hade andningsbesvär! Efter mycket om och men, då jag även förklarat ett flertal ggr att sjukvårdsrådgivningen hade sagt att vi borde åka in till akuten omgående så började de ringa runt för att höra vad läkaren hade att säga. Det slutade med att vi fick komma in till barnläkare och där blev vi omhändertagna till slut. Stackars storbus hade så ont, så ont. Det hade mellanbus med även om han var lindrigare stungen. Båda hade dessutom drabbads av lätt chock.

Barnläkaren gav både kortison och betapred. Sedan fick vi stanna kvar i några timmar så att de kunde var säkra på att medicinen började verka och att inte andningen påverkats. Då man efter lång väntan konstaterat att allt såg bra ut fick vi äntligen åka hem. Resten av kvällen spenderade vi allihop i soffan tillsammans med en stor skål godis och Kenny Starfighter The story begins.

Så hur gick det hela till egentligen? Jo, grabbarna hade hittat ett kasserat fågelhus i grannens trädgårdsavfallshög och tyckte att den kunde de ju ha i kojan de höll på att bygga. Tyvärr var holken bebodd av ett gäng bålgetingar vilket visade sig när storbus plockade upp den.fredag 25 september 2009

Kläder efter väder

Nu börjar kylan smyga sig på. Imorse hade vi bara 3 plusgrader när jag följde med storbusen till bussen. Så nu åker tunnare mössor och vantar fram. Än så länge är det ju ganska varmt framåt dagen men morgnarna är kalla så man får använda sig av lager på lager principen.

Att det blivit svalare känns även inne. Golven börjar kännas kalla, att gå barfota är inte skönt längre så nu åker även tofflorna på. Kvällarna blir längre och mörkret kommer tidigare. Men det passar ju mig utmärkt eftersom jag gillar att krypa upp i soffhörnet med en varm filt, tekannan inom räckhåll och stickningen/virkningen i högsta hugg.

De senaste kvällarna har jag jobbat med beställda mössor. Det blev två pixiemössor (tomtemössor, alvmössor eller vad man nu vill kalla dem)
i ullgarn. Den ena i diskret svart och den andra i samma färgställning och garn som jag använde till lillebrors glada filt.Nu ska jag sticka en pixiemössa till. En riktigt tjejig den här gången. Har ett perfekt garn som jag länge velat göra en i och jag hoppas att den kommer att falla mottagaren i smaken.

Sen ska jag ge mig på lite bebispyssel igen. :-)

måndag 21 september 2009

Dille på filtar

Jag har haft dille på filtar ett tag. Lillebror kommer att vara välförsedd när det kommer till filtar. Men det är ju bara praktiskt att ha filtar i olika material och olika färger, eller hur.

Den glada regnbågsinspirerade våg/ripplefilten är äntligen klar. Det gick inte alls åt så mycket garn som jag räknat med så nu har jag fyra nystan över att göra något annat kul med. Filten är virkad i Nya Fuga från Järbo. Det gick åt 310 g garn till fliten som är 70 x 90 cm. Mönster finns här.Jag virkade ju en retroinspirerad våg/ripplefilt i Järbos Soft Cotton för ett tag sedan. Samma mått som filten ovan men där gick det åt hela 455 g. Men så är ju bomull som fiber tyngre också och garnet är lite tjockare.
I somras virkade jag ju en mormorsrutefilt av restgarner som ligger på hyllan och väntar på att bli använd. Jag är lite av en matchningsfreak och vill att saker ska passa ihop så den här filten är tänkt att användas i sittvagnen med den olivgröna klädseln på så småningom. Men eftersom jag också är praktisk så passar den även till den bruna. *s*Nu räcker det med filtar för ett tag och en hel lista med andra projekt frestar så nu lägger jag filtarna på hyllan i väntan på lillebror och plockar fram stickorna igen. :-)

torsdag 17 september 2009

Fullbokad dag och smygtitt på lillebror

Idag har det varit en hektisk dag. Egentligen började det redan igår kväll då maken fick extrajobb och jag blev ensam med barnen. Min plan för kvällen var att läsa på teori inför den kommande teorilektionen när barnen gått och lagt sig men så blev det inte. Istället slutade det med att även jag somnade med barnen. Inte direkt vad jag hade tänkt mig men numer så somnar jag om jag lägger mig så det är svårt att undvika när det ska nattas.

Gick upp tidigt, inte riktigt så tidigt som jag hade behövt för att ta det lungt men tillräckligt tidigt. Gjorde mig i ordning lite snabbt och roddade ihop kläder och diverse annat som barnen skulle ha med sig till dagis/skola/fritids. Väckte sedan trött make och lika trötta barn. Informerade maken lite snabbt om vem som skulle ha vad med sig och vart saker och ting fanns. Sedan sprang jag till bussen, ja inte sprang jag på riktigt inte jag gick snarare fort. Jag skulle aldrig komma på tanken att springa numer, jag skulle förmodligen svimma om jag bara allvarligt funderade på det. *s*

Det var svalt idag, nu känns det att det är höst. Så pass svalt att barnen efterfrågat vantar! Själv är jag tacksam för den svalare luften då jag i nuvarande tillstånd är väldigt känslig för värme. men även jag som numer fungerar som en vandrande kamin fick hålla jackan stängd.

Klockan 06:58 slog jag mig ned på bussen och en knapp halvtimme senare var jag framme i stan. Jag vandrade i sakta mak till körskolan och försökte piggna till igen efter bussturen. Man vill ju gärna vara klar i huvudet när man ska köra, det är ju mycket nytt att tänka på för en nybörjare.

Körlektionen gick bra. Det är kul att köra även om det är lite trixigt. Det är mycket nytt att ta in samtidigt som man ska ha koll på en massa runt omkring. Jag skulle nog helst vilja köra på små vägar i skogen där jag slipper ha trafik runt omkring mig så att jag fick hundra procentig koll på bilen innan annan trafik blandades in. Men å andra sidan så är det nog bättre att vänja sig från början. Tur man har övat upp sin simultankapacitet redan innan, jag inser att jag faktiskt har en fördel som är van att hålla koll på barnen samtidigt som jag gör annat.


♥ Mellanbusen har ritat lillebror.

Efter körlektionen har jag två timmar att slå ihjäl innan det går någon buss hem. Tyvärr så öppnar ju inte butikerna förren runt 10-tiden och jag hade kört klart halv nio. Jag promenerade omkring en stund och funderade på om jag skulle gå och bjuda mig själv på frukost på favoritcaféet men så såg jag att min frissa öppnade redan nio på vardagarna. Så jag promenerade runt tills de öppnade och passade sedan på att få håret tillsnyggat. Så nu är det ännu kortare och ännu mer uppklippt. Härligt!

Kikade runt lite i affärerna på mammakläder och annat lämpligt men hittade inget som direkt föll mig i smaken. Det enda jag ska investera i är leggings och mjukisbyxor men jag tror jag väntar till nästa månad. Jag kan fortfarande ha mina vanliga mjukisbrallor så jag nöter på dem så länge det går. Jag blir så snål när det gäller mammakläder eftersom det är så kort tid man använder dem.

Handlade med mig lite till lunch och åkte hem. Väl hemma kände jag hur otroligt trött jag var! Åh, vad jag hade behövt sova en stund. Men det hade jag inte tid med. Jag hade 25 sidor teori att läsa igenom inför kvällens teorikurs. Åh vad jag inte hade lust för fem öre och gu vad svårt det var att koncentrera sig. Men det gick.

Vi tvåtiden kom maken hem och vi drog iväg för att hämta barnen. Klockan 15:30 skulle vi vara på sjukhuset för rutinultraljud och smygtitt på lillbror. Tyvärr så kunde vi inte fixa barnvakt så jag fick gå själv. Maken var något besviken vilket man ju kan förstå. Han fick ju i alla fall kika lite när vi gjorde ultraljud inför och efter fostervattensprovet.

Ultraljudet gick bra. Det är lika häftigt varje gång. Bara det att man kan titta in i kroppen och se det lilla livet där inne så detaljerat är ju helt fantastiskt! Sen det faktum att den lilla krabaten där inne lever om som den gör utan att man uppfattar mer än enstaka rörelser är också så coolt!


♥ Lillebror v 20 ♥

De måste ha ny apparatur på specialmödravården för bilderna på skärmen var väldigt mycket mer detaljerade än vad jag minns från tidigare med de andra barnen. Lillebror var nog också ganska medgörlig och visade upp sig så snällt. Han viftade med sina små händer så att vi fick möjlighet att till och med räkna de små fingrarna. Han snuttade på fingrarna och drog i sina fötter. Sen vände han ansiktet uppåt och tittade rakt in i apparaten så att man till och med kunde se ögonen! Har aldrig varit med om liknande, såg väldigt coolt ut.

Hjärtat slog så fint och barnmorskan var nöjd med mätningar och alla de organ som skulle ses över. Beräknat förlossningsdatum blev samma som tidigare så inga överraskningar. Fast å andra sidan hade jag blivit väldigt förvånad om det blivit annat då det är fjärde gången de mäter. *s*


♥ Lillebror ligger och viftar med ett knä i luften

Lämnade sjukhuset nöjd, glad och tillfreds. Blev upphämtad av maken och skjutsad till nästa anhalt det vill säga körskolan. Där blev det sen två och en halv timmes genomgång av teori. Allvarligt talat så tycker jag det är skittråkigt även om jag ser och förstår relevansen. Jag har aldrig riktigt förstått charmen med motordrivna fordon, men å andra sidan så förstår nog inte de flesta motorentusiaster min fascination av stickning, virkning och garn heller så det går jämt ut. *s* Däremot förstår jag vitsen med att man ska veta på ett ungefär hur fordonet man framför fungerar på ett ungefär. Så det är bara att bita ihop och försöka få det att fastna.

Maken och barnen väntade kvar i stan under tiden. De hade roat sig i lekplatsen tills de tröttnade. Tur för mig som slapp vänta 45 min på bussen hem, men i fortsättningen ska vi nog se till att de är hemma istället för det blev en lång eftermiddag/kväll för dem vilket märktes en del på humöret när vi kom hem. Klockan var redan 19.30 när vi landade hemma och då hade jag varit på språng nästan hela dagen vilket märktes. Jag var trött både i huvud och kropp. Det tar mycket mer på krafterna att lära sig en massa nytt på en gång än vad man tror. Även barn och make var lagom trötta så det blev en snabb kvällsfika och nu är det läggdags.

torsdag 10 september 2009

Det är körigt just nu

Här händer det grejor må ni tro! Smileys

Jag har börjat övningsköra! Det ni! Inte en dag för tidigt kan man ju tycka eftersom jag börjar bli "lite till åren". *ler*

Det har tagit sin tid att komma igång men nu är jag där. Jag antar att bebis gjort sitt till för att skynda på det hela då jag väldigt gärna skulle vilja slippa bussa med bebis för att hämta och lämna på dagis till exempel.

Hoppas nu bara att min plan fungerar och att jag kommer så nära målsnöret som möjligt innan bebis behagar komma.

Förutom täta besök på körskolan ska det pusslas med barn på dagis, fritids och skola. Bara den biten tar en hel del tid i anspråk. Sedan ska man se till att hinna med allt som behöver göras hemmavid. Det har ju varit lite dåligt med den biten under mina viloveckor pga blödningar och fostervattensprov. Det känns som om stora kraftansträngningar måste till för att rodda i allt som ska göras. Men man får ta lite i taget och försöka att inte titta på allt annat.

Pysslar gör jag, i lite mindre skala för tillfället. Dels så är det en filt som jag håller på med och filtar tar ju sin lilla tid. Dels så är jag så otroligt trött på kvällarna att jag går och lägger mig vid 20-21-tiden. Det gör att det inte blir så mycket tid kvar till pysslandet. Men tröttheten brukar gå i vågor så jag kommer nog igen. Nu har jag i alla fall virkat halvvägs på filten så det tar sig ju.

För övrigt så växer jag i rasande takt! Magen börjar verkligen synas nu. Jag ser inte bara allmänt fläskig ut längre utan magen börjar puta ordentligt. Nu har också de första frågorna börjat komma försiktigt från folk i omgivningen som inte vågat sig på att fråga tidigare vilket är lite kul.


Magen v 19