torsdag 26 november 2009

Sjukt och födelsedagsfirande

Här har vi haft sjukstuga i två hela veckor. :-(

Alla barnen trillade dit med influensaliknande symptom. Det var hög feber, torrhosta, huvudvärk och allmänt orkeslöst.

Det började med att mellanbusen däckade efter att ha klagat på huvudvärk när han kom hem från dagsi. Redan där reagerade jag eftersom han aldrig brukar klaga på sånt annars. Under natten kom febern. 40 grader tre dagar i rad. Inget vidare med andra ord.

Knappa två dagar senare trillade minibusen dit och ytterligare två dagar senare storbusen. Samma scenario. Efter tre dagar med 40 grader började febern sakta, sakta sjunka. Tyvärr höll den i sig länge så det tog två veckor innan alla var på benen igen.

Huruvida det var säsongsinfluensa eller svininfluensa vet vi inte men den slog ut nästan hela dagis och skolan med snabbt förlopp. Själv klarade jag mig med lite småhosta medan maken inte blev det minsta påverkad.

Mitt under sjukan så fyllde minibusen år. Kalas fick ställas in men mormor som är orädd av sig räddade dagen och dök upp med både tårta och paket. Så minibusen var rätt nöjd ändå. Hela fyra år har han blivit vår lillkille. Tänk vad tiden går!


onsdag 18 november 2009

Restgarnsprojektet färdigt!Jag har efter dagligt virkande i nästan två veckor äntligen färdigställt mitt restgarnsprojekt! *jippi*

En virkad mysfilt till soffan i restgarner av bomull. Blandade kvaliteter och färger. Det gick faktiskt lite snabbare än jag trodde men så förbjöd jag mig själv att hålla på med sidoprojekt också. Annars skulle den nog aldrig blivit färdig.Förbudet gav resultat. Jag är väldigt nöjd med filten. Den är glad, mjuk och väldigt personlig. En sån där filt man gärna drar över sig när man kryper upp i soffhörnet på kvällen framför tv:n.


Sjuk mellanbuse vilar.


tisdag 10 november 2009

Nystickat och förkylt

Här är det förkylt, rejält förkylt. Både barnen och jag har varit dåliga länge nu. Själv så är jag väl lite extra känslig nu i mitt tillstånd och så är det ju den tiden på året också. Jag har varit rejält genomförkyld i nästan fyra veckor nu, bortsett från de tre dagar då jag faktiskt mådde helt normalt. Det är helt bisarrt, jag lovar att det räcker att någon i grannbyn nyser för att jag ska bli helt genomförkyld!

Barnen har som sagt drabbats också. En lång period var de bara småsnoriga men på höstlovet så började storbusen slamma igen. Han härdade ut en eller om det var två dagar efter lovet innan han blev dålig med feber, hosta och rejäl nästäppa/snuva. Sen har de trillat dit en efter en. Det är aldrig så att de kan bli sjuka samtidigt, det är alltid en som börjar och sen har man en sjukperiod som går omlott över en längre period. Himla kul - NOT! Ja, ja man ska inte klaga. Det kunde vara värre, det är ju trots allt bara förkylning och lätt feber vi talar om.

Enda fördelen med att alla är hemma samtidigt är att man kan ägna en hel del tid åt att sticka och virka. Jag har sedan sist stickat en mössa till minibusen. En Pippi Långstrump inspirerad sådan. Jag stickade en vanlig "tub" bara på strumpstickor (jag gillar strumpstickor) och när jag var nöjd med längden så vrängde jag arbetet ut och in och stickade ihop hälften av maskorna med andra hälften och sedan maskade jag av. Garnet jag använt heter Viola och är ett mjukt skönt och lagom tjockt ullblandat garn som finns i flera härliga starka färger.

Jag frågade minibusen om han ville ha tofsar på mössan eller flätor. Han ville ha flätor som Pippi Långstrump så det var vad jag gjorde. Han är väldigt glad i sin "pippimössa" och bara väntar på att få gå tillbaka till dagis och visa upp den. Den matchar den varselorange höstjackan perfekt, vilket också var tanken. Mina barn syns! Men så vill jag ha det i höstrusket.Minibusen poserar snällt iklädd spindelmannendräkt för att visa upp mössan.

Minibusen har tröttnat "sluta nuuuu"! :-D


Jag har stickat en mössa till mig själv också. En ljuvligt mjuk och lyxig basker i Sandnes Alpakka. Den var rätt så lättstickad och tog mig en kväll och en morgon att få ihop. Då det var mönsterstickat så var man ju tvungen att hålla reda på maskorna, sånt tar alltid lite tid men det var ett lätt mönster och en mössa är ju inte så stor. Jag är väldigt nöjd med resultatet och garnet. Nu vill jag göra en sjal i samma garn. Mönster och garn hittade jag hos Garnlandet. Jag är inte riktigt lika snygg i min basker som tjejen på bilden, men man kan ju inte få allt, baskern blev ju snygg i alla fall. *S*Jag tog en bild med blixt och en utan för att få fram färgerna på baskern och sjalen så verklighetstrogna som möjligt. Och ja, det är jag på bilderna med brillor och allt. Väldigt färgmatchat eller hur! *s*

Sjalen är också nystickad men inte till mig tyvärr, den ska flytta vidare till min mormor som lagt in en beställning efter ha sett den jag stickade till min mor (annan färg dock). Garnet heter Crisp och är supermjukt och gosigt. Färgerna är underbara och garnet är självmönstrande. Dessutom är nystanen stora, ett nystan räcker till en stor trekantssjal eller en rejäl halsduk. Jag har köpt garnet från Kicki´s Hobbysida.

Jag har en känsla av att det inte kommer att ta allt för lång tid innan jag lägger en beställning så att jag själv får en egen sjal i samma färgställning för jag är lite kär. ♥