torsdag 22 april 2010

Busväder

Idag var det dags för mätning och vägning på bvc inne i stan. Självklart passar det på och bli busväder bara för att vi måste ut och åka. Är man hemma har man ju en viss valfrihet gällande utevistelsen men ska man någonstans så är man ju så illa tvungen att förflytta sig där ute oavsett om man vill eller inte.

Det var fortfarande uppehåll när vi gick till bussen. Rått och kallt men uppehåll. När vi klev av bussen i stan en halvtimme senare var det halv storm och snöblandat regn. Riktigt aprilväder alltså! *brrr*

Vi anlände till stan med gott om tid innan den inbokade tiden. I normala fall hade vi tagit en extra lång omväg till bvc bara för att röra på oss lite men just idag kändes det inte det minsta lockande. Det räckte gott och väl med de faktiska metrarna vi var tvungna att gå för att ta oss fram till vårdcentralen.

Istället fick vi gott om tid i väntrummet. Jag passade på att se till att lillgrisen var mätt och belåten inför besöket och kunde samtidigt njuta av mitt medhavda varma te. Snacka om välbehövligt efter den påtvingade promenaden i motvind och snöblandat regn.

Mätning och vägning gick så bra så. Lillgrisen charmade som vanligt. Han verkar tycka det är kul att ligga på vågen och sprattla. För att inte tala om ligga på skötbordet och snacka med den snygga mobilen som hänger där. *sötis*

Medan vi var inne så passade det på att bli uppehållsväder där ute men lagom tills vi var klara så brakade det förstås loss igen. Så någon extra vända upp till stan blev det inte, utan det fick räcka med att vi var tvungna att ta oss ut till busshållsplatsen igen. En annan var i stadiet "dränkt katt" när vi kom fram dit men lillfisen han låg och hade det gott i vagnen han.Efter tio minuters ytterligare väntan på bussen i regnet så kom den då äntligen . En halvtimme på en varm buss kändes rätt gott efter den kalla blöta promenaden. Dessvärre var man ju tvungen att ge sig ut i rusket igen för att komma hem och inte nog med det, vi måste ut igen senare eftersom grabbarna bus ska hämtas från dagis och fritids. Men först ett par timmar i värmen för att tina upp frusna leder med torra varma kläder och mängder med hett te!

Medan mamman bälgade i sig det varma teet så visade lillgrisen upp nya färdigheter. Han har lärt sig att suga in sin underläpp. Ser rätt festligt ut men mamman (jag alltså) föredrar helt klart det glada smajlet som kom efteråt.1 kommentar:

  1. Usch ja vilket väder, känns inte alls som våren är här.

    Söt lillgris du har :-)

    SvaraRadera