onsdag 18 augusti 2010

Då var det dags för mössor

Nu har skolorna börjat och augusti börjar lida mot sitt slut. Det innebär att hösten är i antågande och snart är det dags för sockor, vantar och mössor. Lika bra att börja fylla på lagren med andra ord.

Jag har kikat på många fina mönster men de flesta är på engelska och jag har undvikit utländska mönster av den enkla anledning att jag tycker att svenska mönster ofta är knepiga nog i språk och upplägg.

Men då jag förälskade mig i mössan Aviatrix hat när jag kikade in hos Huldas virkeri så kunde jag inte låta bli att försöka mig på den trots att det är ett engelskt mönster.

När jag först läste igenom mönstret så kändes det som rena grekiskan med olika beskrivningar, garnvikter och minskningsintervaller. Men när jag väl började sticka så visade det sig att det var ett riktigt enkelt mönster.

Originalet har knäppning men då jag inte hade några passande knappar till hands så gjorde jag knytband istället. Det funkade fint det med. Den sitter riktigt bra på nöffes lilla huvud också.


4 kommentarer:

 1. Tack för länken :-) Kul att man nästan har skapat en trend när det gäller mössor. Vi har ju blivit som galna i mössan på forumet :-) Och Nöffe blev sååå söt i den!

  SvaraRadera
 2. Jag som envisas med att kalla den virkad, men den är stickad ser jag nu.. Söt som tusan är både mössan och modellen! :) Kram, Ekorren.

  SvaraRadera
 3. Gud så söt den blev. Vilket garn har du använt?

  SvaraRadera
 4. Maria, jag har använt ett garn som heter Bergerac de France Sport. Det är ett ull/acrylgarn i passande tjocklek för DK beskrivningen. :-)

  Ekorren, det gör inget jag hänger med ändå. ;-)

  Hulda, ja det blev visst lite av en trend. Nöffe är jättesöt i sin mössa men så är jag ju lite partisk också. :-D

  SvaraRadera