tisdag 29 juni 2010

Sommar, sommar, sommar och en ullbyxa

Härliga soliga sommar! Barnen springer ut och in som de vill. För det mesta endast iklädda shorts eller badbyxor. Studsmattan är monterad (med skyddsnät förstås) och "taket" på terassen på plats. Min käre make har dessutom skaffat en "vägg" (som är tänkt för patytält) som skuggar av ena sidan också. Så nu kan vi ha nöffeliten där ute utan att behöva oroa oss för solen.

Jag har stickat klart ullbyxan. Är väldigt nöjd med den om man bortser från sömmen i grenen som inte blev bra. Jag får inte till det där med maskstygn, det ska ju liksom bli osynligt. *suckar* Jag måste missförstå någonting för när jag gör det så blir det allt annat än osynligt som ni kan se på bilden.

Denna ullbyxa är stickad i M&K´s Eco ull. Mjukt och trevligt 100% ull. 100 gram räckte precis till byxan utan benmudden. Lite snöppligt kändes det när jag insåg att jag bara hade två nystan av just den färgen medan jag hade fem av varje i övriga färger som inköpts. Jag undrar fortfarande hur jag tänkte, om jag nu tänkte vill säga.

På grund av min miss så beslutade jag mig för att inte bara göra benmudden i avvikande färg utan också i helt annat garn. Jag stickade benmudden med mjuka härliga Idiecita alpacka som jag höll på att nysta upp. Jag tänkte som så att det är ju viktigast att det filtar bra i själva "rumpen" på byxan. Benmudden är mest till för passform och läckageskydd. Dessutom har jag hört att man kan filta alpacka så vi testar ( i liten skala) så får vi se vad som händer.Jag stickade ullbyxan efter mitt favoritmönster Samuels Ullbyxa. Jag har stickat ullbyxor efter det här mönstret tidigare med gott resultat. Passformen är bra och jag gillar att det är så lätt att anpassa storlekarna eftersom man mäter istället för att räkna maskor. Den här modellen kan göras med långa, korta eller utan ben.

Jag funderar på att färga ullbyxan med KoolAid, men jag har inte bestämt mig för vilken färg än. Jag tror det kan bli snyggt med skiftningen av ljusare och mörkare färgnyans av samma istället för beige och grå som det är nu.

Sedan ullbyxan blev klar har jag roat mig med att fortsätta nysta upp Indiecita alpacka i olika grå och beige nyanser. Jag har fått ihop lite mer än en full ICA-kasse nu. Inte illa alls, härligt garn som går att använda till mycket. Jag tror jag ska sticka mig en fin sjal att värma mig med i vinter. Men först ska det bli en eller två ullbyxor till, vi måste ju se till att vi har så vi klarar oss ett tag framåt.

söndag 27 juni 2010

Midsommartid

Vi firade som vanligt midsommarafton på mina morföräldrars sommarställe utanför Enköping. God mat i massor, trevlig sällskap (som alltid) och underbart väder. Kan man begära mer?


Barnen tog årets första dopp i Mälaren under kvällen. Själv kände jag mig inte det minsta sugen. Det krävs rätt så varmt vatten för att jag ska våga mig i numer.


Midsommardagen spenderade jag i soffhörnet. Jag hade hemsk huvudvärk när vi kom hem på midsommaraftonskvällen och dessvärre var den kvar när jag vaknade. Men pga huvudvärken och mitt stillasittande så fäste jag trådarna på sjalen jag stickat klart och fick en hel del stickat på ullbyxan jag påbörjat.

tisdag 15 juni 2010

Recept på mina virkade blommor

Jag har fått förfrågan om beskrivning till de virkade blommorna jag knåpade ihop. Så jag har försökt skriva ned hur jag gjorde. Jag har insett att det är betydligt lättare att visa hur man gör än att beskriva det i ord. Men här kommer i alla ett försök till beskrivning. Jag hoppas att den går att förstå.
Virkade blommor á la Asereht

Jag virkade blommorna i bomullsgarnet Sofia.
10 cm = 18 m och 33 v med stickor nr 4,5.
Jag använde virknål nr 5.
Blommorna blev 5 cm i diameter.

Virka 5 luftmaskor
Virka 10 fasta maskor runt ringen

*Virka 2 luftmaskor
Gör ett omslag och virka 3 stolpar i nästa fm
Virka 2 luftmaskor
Gör ett nedtag och virka 1 smygmaska i nästa fm*

* till * ger ett kronblad.

Upprepa*-* tills du har gått runt ringen (5 kronblad).

Lycka till!

©Asereht


måndag 14 juni 2010

Virkat, syr och stickar!

Ibland får man inget gjort och ibland gör man allt på en gång! senyum

Under veckan som gått har jag varit själv med barnen all min vakna tid. Detta har inneburit att jag suttit uppe mycket längre på kvällarna än vad jag i vanliga fall gör. Jag har helt enkelt inte velat lägga mig när det äntligen blivit lugnt och stilla. Istället har jag suttit där i min ensamhet, smuttat på hett lavendel/mynta te och njutit av tystnaden. Och så har jag virkat!

Under mina lugna stunder så har jag färdigställt mitt hemliga projekt. Ni kanske minns att jag var så glad över att äntligen lyckats få till virkade blommor, det här är vad jag skulle ha dem till. Ett virkat bygel/bumperbarskydd till vår Bugaboo Frog.Inspirerad av Crochetras idé slängde jag mig över det hela och gjorde en egen variant. Crochetra var snäll och delade med sig av en beskrivning men jag är rätt så dålig på att följa virkbeskrivningar så jag bestämde mig för att göra det efter eget huvud.

Min variant av bygelskyddet har snörning istället för knäppning, samma princip som på en sko. Man trär på skyddet och så snör man ihop så att det inte blir någon öppning, knyter och petar in ändarna i kanterna. Voila!

Blommorna är egen design (eftersom jag var tvungen att hitta på själv för att få till det) och så har jag sytt fast blommorna med supersöta nyckelpigeknappar som dekoration. Jag var helt enkelt för lat för att trixa med knapphål och sånt. *s* Men fint blev det!Eftersom jag är inne på bebisrelaterat pyssel numer (av förklarliga skäl) så har jag också planer på att försöka mig på att sy en sufflett till ovan nämnda barnvagn. Av någon anledning har jag alltid haft en förkärlek till barnvagnar och tillbehör, så en vagn som är lätt att förändra och som man kan sy eget till kunde jag ju inte motstå. Aldrig trodde väl jag att jag skulle ha en "stockholmslattemammavagn" men pysslaren i mig kunde inte motstå frestelsen! *s*Jag har hittills lyckats klippa, sicksacka, sy ihop vissa delar och börjat kanta andra. Men det går väldigt sakta framåt. Jag vet aldrig hur länge jag kan hålla på och mycket jag kan få gjort. Ibland får jag plocka undan allt en kvart efter att jag släpat fram det. Men det går framåt.

Min första sufflett kommer att bli marinblå på insidan och mönstrad i marin, klarblå, lime och vit på utsidan. Vi får väl se hur det blir. Jag valde att börja med tyg som jag har ganska mycket av och som jag inte blir allt för ledsen av att kassera ifall det blir total katastrof. Förhoppningsvis så kan jag färdigställa suffletten under veckan, det är i alla fall min plan i dagsläget. Det ska bli väldigt spännande att se om den över huvud taget kommer att passa! *s*Då jag höll på att färdigställa bygelskyddet till buggan så fick jag en ny strålande idé. Jag vill ha/göra ett liknande fast i retrofärger så att det matchar sittdelens sommaroutfit. Den går i sand, brun, orange och rosa precis som min Urbanna väska. Vore inte det fint? Jag tycker det, men den här gången tänker jag sticka istället. Virka i all ära men det är faktiskt skittråkigt att virka ett långt rakt stycke utan utsvävningar, då stickar jag hellre. Dessutom går det väldigt mycket snabbare för mig att sticka. Som synes på bilden, jag har redan börjat!

tisdag 8 juni 2010

Hipp hipp hurra!

Hipp hipp hurra för liten A idag! love

Idag är det fyra månader sedan min lilla nöffe föddes. Det är helt otroligt vad tiden går fort. Ja, jag vet att jag tjatar om det men det upphör aldrig att förvåna mig! *s*

Snötnöffe vänder sig numer både från rygg till mage och från mage till rygg. Han förflyttar sig också även om det inte är helt medvetet från hans sida. Han skjuter ifrån med armarna och glider bakåt. Så det där med filt/dyna att ligga på funkar sådär numer.

Han jollrar, ler och skrattar. Då och då tränar han sin röststyrka högt och ljudligt, då menar jag inte skrik som i arg/ledsen bebis utan rena testljud. Det låter hemskt! *skrattar*

Han sover på nätterna och är pigg och glad för det mesta. Han äter bra och älskar att bli uppvaktad av sina syskon som i sin tur älskar att underhålla honom.

Jag tror faktiskt vi fått världens lättsammaste bebis eller så är det bara så att jag är så van vid allmänt kaos att jag blir förvånad när det bara flyter. Det är faktiskt ganska stor skillnad att ha en sjuåring, en sexåring, en fyraåring och en bebis hemma gentemot att ha en knapp treåring, en nittonmånaders och en bebis.

måndag 7 juni 2010

Utlottning!


Över 15000 besök! Det vill jag fira med en utlottning!
celebrateBabyfilt virkad i ljusblått, brunt och olivgrönt akrylgarn.
70 x 90 cm vilket passar till både vagn och spjälsäng.
För att delta i utlottningen kommenterar du det här inlägget och länkar till det i din blogg. Om du inte har någon blogg kan du lämna mailadress när du lämnar din kommentar.


star Anmälan öppen till och med den 30/6! star
lördag 5 juni 2010

Egna blomster

Jag är så stolt över mig själv! Jag har just suttit och knåpat ihop en virkad blomma alldeles på egen hand. Jag hade från början en beskrivning på en blomvariant men det blev inte bra. Så jag började testa lite efter eget huvud. Efter några försök fick jag det att se ut som jag tänkt mig och efter ytterligare några försök så fick jag till maskantalet också. Duktig som jag var så skrev jag ned hur jag gjort så fort jag var nöjd med resultatet. Så nu kan jag virka små söta blommor också. *glad*Liten A som var mitt sällskap framför tv:n somnade sött i soffan medan hans ömma moder (jag) knepade och knåpade med sina blomster. Jag kan inte direkt klandra honom, programutbudet var uselt och jag var något distraherad av blomutformandet. *s*Snart bör mitt lilla projekt vara färdigställt. Det blir en egen variant på någon annans idé. Jag tänker inte avslöja vad eller vems än men här kommer en liten sneakpeak på grunden till det halvfärdiga projektet.

fredag 4 juni 2010

Inspiration på ingång

Under en tid har jag haft noll inspiration, noll tålamod och noll lust när det kommit till pyssel och handarbete. När jag inte haft fullt upp med liten A eller de andra så har jag fastnat framför datorn eller så har jag lagt mig tidigt med en bok. Men nu så börjar inspirationen sakta komma krypande och plötsligt får jag både en massa idéer och lust att pyssla igen.

Jag har till exempel en lång lista på saker jag skulle vilja sy. Det mesta är bebisrelaterat men vad då, att kombinera nytta och nöje är ju det bästa som finns! Det gäller bara att komma till skott också, sömnad kräver ju både mer utrymme och omkringutrustning än stickning och virkning.

Just nu håller jag på med ett litet virkprojekt. Det är ingen stor sak och trots att jag virkat mig igenom de senaste två kvällarna framför tv:n så går det väldigt sakta. Själva grunden på det jag virkar är otroligt tråkig. Men tanken på hur fint det kommer att bli när det är klart peppar mig att fortsätta trots att jag hellre vill ge mig på något som är mer givande.

Idag har det varit strålande sol men blåst svala vindar. Det var inte riktigt så varmt och skönt som det såg ut att vara. Men blåst betyder bra torkväder, man får passa på att hänga ut ett par maskiner tvätt när det bjuds på sådant. Det har tvättats lakan och tygblöjor för fullt här. Jag håller på att inventera och omorganisera bland tygblöjorna. Det som växts ur eller inte används ska göras av med och nytt är på ingång. Glimma butik har utförsäljning på de underbara bambutrikåblöjorna så jag har hamstrat. Det gäller att passa på när priserna är bra.

Vi skulle behöva fler ullbyxor av dra upp modell också. Jag borde verkligen börja sticka ullisar igen men det tar emot lite. Det är så enformigt, speciellt när man gör flera. Men å andra sidan blir dom fina och man får bestämma färg och form själv. Annars är jag just nu väldigt förtjust i Babyideas hemphour shorties och longies. Härliga färger och bra passform. De blå som liten A har nu funkar som både blöjbyxa och shorts i ett nu när det är varm. Snygga är de också!


Buzzador söker gravida och småbarnsföräldrar!

Jag är en Buzzador. encem

Vad är det kanske du undrar. Jo det är en person som genom mun till mun metoden testar och marknadsför produkter åt företag genom Buzzador.

Hur funkar det? Jo du registrerar dig som Buzzador och fyller i lite uppgifter om dig själv. Sedan får du erbjudanden om aktuella kampanjer som passar din profil. När du anmält dig till en kampanj så får du varuprover som du ska buzza. Det innebär att du delar ut varuproverna till folk du träffar och berättar om produkten och Buzzador. Sedan får de som tagit del av varuproverna berätta vad de tyckte. Du samlar åsikter och erfarenheter som du rapporterar i din buzzadorrapport under kampanjens gång och vid kampanjens slut.

Just nu söker Buzzador efter gravida, bebis och småbarnsföräldrar för kommande kampanjer. Registrera dig du med (klicka på Buzzador)!