söndag 26 september 2010

Virkanfall

Jag har lärt mig en ny virkteknik, snäckskalsvirkning. Det är jättekul att lära sig nytt även om det ibland kräver en del tålamod och några upprepningar innan det blir som det är tänkt. Den här gången gick det lätt eftersom tekniken inte är så väldigt annorlunda än vågtekniken.

Jag bestämde mig för att använda mig av ullgarn som jag fått av min systerdotter. Det var en samling udda nystan i olika storlekar vilket passar perfekt till ett mindre projekt. Tanken är att det ska bli en kudde så småningom.

Jag har nu lyckats virka klart ett stycke som är lagom stort för att sys ihop till en kudde eller ett kuddfodral. Nu funderar jag på om jag ska sy på en dragkedja och sy en innerkudde. Det kanske är smartast så om man tänker på rengöring. Tills dess att jag fixat en dragkedja i lagom storlek och färgställning så ligger arbetet och vilar.


Jag fick lite blodad tand av allt funderande runt kuddar, så det garn som blev över när jag var klar med snäckskalsvirkningen virkade jag ihop till en stor rundel. Jag var inte helt säker på att garnet jag hade var i 100% ull men det både luktade så och kändes så vilket innebar att det borde gå att tova.

Ibland får man hjälp vare sig man vill eller inte. love


Jag tog risken och tog min rundel virkad av ihopknutna uddafärger och slängde in den i tvättmaskinen med veckans jeanstvätt. Resultatet blev fantastiskt! Garnet tovade sig jättefint. Jag blev så nöjd att jag plockade ihop alla småbitar jag hittade och virkade en liten kvadrat också. Nu ligger två fina väl filtade bitar och väntar på att bli framsidor på prydnadskuddar. Jag känner mig mycket nöjd och har nu arbetat upp ett rejält sug efter att pyssla ihop fler fina kuddar/kuddfodral, både virkade, stickade och filtade.

fredag 24 september 2010

En tygkasse har anlänt

Idag fick jag denna fantastiskt fina tygkasse i brevlådan. Jag deltog i ett GDS-byte på forumet Sjalbarn där omgångens bytesobjekt var just tygkasse.

Tyget är väldigt fint! Retromönster med färger som härligt lila, grönt och gult. Färger som jag är väldigt förtjust i.


Ett stort tack till den än så länge anonyme tygkassetillverkaren. ros


måndag 20 september 2010

Mössor, mössor och åter mössor

Jag har stickat fler aviatrixmössor. Dessa mössor är klara och har eller ska skickats vidare till sina mottagare. Jag har stickat några stycken nu.Jag har en till som är klar men den har jag inte hunnit få på bild än (det kommer). Jag har en beställning att avsluta och sen ska jag bara göra en aviatrixmössa till och den ska min minsting få, efter den får det vara bra med aviatrixmössor för ett tag framöver känner jag trots att de är både fina och lättstickade.


Det känns som om det är dags för lite sockar snart. De små sockarna jag stickade när jag väntade Nöffeliten är för små nu och jag har en massa fint sockgarn som ligger och väntar på att få pryda små bebisfötter.

fredag 10 september 2010

Överarskningsmössor


Idag fick vi en glad överraskning i brevlådan. Det var en av mina webväninnor som skickat egensydda mössor till alla mina små grisar!
Tack snälla! lovefredag 3 september 2010

Avslöjande och GDS

Då var det dags för det stora avslöjandet!

Det hemliga projektet är en Smiley vågfilt (ripplefilt)!

Det hade ni aaaaldrig kunnat gissa, eller hur! *ha ha*

Så här ser den ut i sin helhet. Ca 80 x 100 cm om jag inte minns fel och virkad till en liten kille vars mamma gillar regnbågsrandigt (har jag märkt). Nu är filten överlämnad och värmer liten bebis i säng och vagn.

Filten är virkad i Sofia cotton.
Jag har varit flitig och sytt också! Jag deltog nämligen i ett GDS byte på Sjalbarn. Temat denna gång var tygkasse. Det här är resultatet av mitt knåpande. Jag hade inget direkt mönster utan det blev det som det blev medan jag höll på. Jag hade en ungefärlig bild av vad jag ville uppnå och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet. Speciellt då det både är retro och återbruk. Tyget är från början en icke färdigsydd gardin som jag fått till skänks.onsdag 1 september 2010

Någon som sytt en sufflett till Bugaboo?

Jag har, den blev.... inte så bra... Smiley

Jag var grymt besviken först. Kände mest för att sälja hela vagnsskrället då min dröm om att sy snygga suffletter och grejor till vagnen gick i kras. Av någon anledning så inbillade jag mig att det skulle bli bra och rätt vid första försöket bara för att mönstret ifråga var en slaktad originalsufflett. Ack vad jag bedrog mig, det kan bli helt fel ändå.

Men efter att ha gnällt av mig lite hos mina kära nätväninnor och begrundat situationen lite så återhämtade sig mitt sårade skaparego en smula. Vid närmare eftertanke så kanske inte första försöket var så tokigt ändå. Den är lite säckig upptill, bakdelen är lite vid och rynkar sig plus att kantbanden inte direkt ser proffsiga ut men vad då, det är ju trots allt första gången jag syr en sån här!

Kanske har jag lite väl stora krav på mig själv, jag är ju faktiskt inte sömmerska. Står man dessutom en bit ifrån och koncentrerar sig på tyget och matchningen så är den ju faktiskt riktigt snygg! Det syns inte helt bra på bilden men liggdelslocket är brunt för att matcha kantbanden.

Efter gnället hos mina nätväninnor så dök proffset nummer ett på bugaboosuffletter Mamma på Vift upp och gav mig lite råd. Det tackar jag för! Nu ska jag slakta ett lakan, rita upp mönstret och pröva mig fram. Kanske blir jag till och med nöjd med nästa sufflett.

Men innan jag börjar ska jag nog sänka kraven lite. Smiley