måndag 4 juli 2011

Födelsedag i värmlandsskogarna

Hastigt och lustigt blev en värmlandstripp inbokad. Barnens farmor hade stuga åt oss och det är ju alltid uppskattat. Nog för att det är trevligt att bo i farmors gäststuga men det blir trångt och så blir det rätt intensivt för svärföräldrarna som båda är konvalescenter efter allvarligare sjukdomar.

Vi snabbpackade, röjde och gav oss iväg på fredagen. Vi åkte i sakta mak och stannade först för att äta middag i stan och sedan längst vägen för glasspaus, toalettpaus och hundtoalettpaus. Ja ni förstår, all typ av paus man kan behöva ta när man åker med fyra barn mellan 8-1 år och en mindre åkglad hund av medelstorlek.

Eftersom vi kom iväg rätt sen på eftermiddagen och resan tar dryga 6 timmar utan pauser så trodde vi att vi skulle ha en hög sovande barn när vi kom fram. Så var inte fallet! Alla barn var vakna när vi mitt i natten landade vid stugan! Minsteman hade i och för sig sovit en vända under resans gång men vaknat igen. Helt otroligt vilken viljestyrka ungar har!

Väl framme så var det snabbt in i stugan för att bädda sängarna sen var det marsch i säng! Morgonen efter tog vi det lungt, fixade frukost och sedan knallade vi upp till farmor på berget.

Vädret var sådär, varmt men mestadels regn så det blev mest till att vara inne hos farmor på lördagen. Vi tog en ordentlig promenad med jycken och minsteman på eftermiddagen då det var uppehåll ett tag. De större grabbsen gick med farmor och plockade smultron till middagens efterrätt.

På söndagen var det födelsedagsdags! Storbusen fyllde hela 9 år, oj vad stor han blivit under året som gått. Så där nästan tonåring i beteendet och humöret. Inte lätt när det börjar röra sig hormoner i kroppen så smått och man inte vet varför man blir väldigt arg för små saker och ibland tycker att alla sorts lekar som småbrorsorna vill leka är töntiga och för småbarn medan man andra dagar tycker att det är helt okej lekar. Jag tror man brukar kalla det förpubertet eller preeteen för att svänga sig lite med engelska uttryck.

Vår förstfödde son önskade sig en MP3-spelare, rullskridskor, skydd och hjälm vilken han också fick. Hjälmen fick han visserligen av mormor men han fick en. Han fick även en skiva med musik han gillar och en cykeltuta med rejält ljud. Av mormor fick han även en cd/kasettspelare att ha på sitt rum. Han var väldigt nöjd med sina presenter.När vi ätit frukost så gick vi upp till farmor på berget och fortsatte fira. Stor och mellanbus bakade tårta med farmor. Sedan åkte vi allihop ned till sjön där vi grillade korv till lunch och badade. Efter det tog vi en tur till Torsby där vi handlade lite gotter till kvällen. Barnen hade fått varsin slant av farmor som de fick spendera fritt.

När vi kom tillbaka till farmor så åt vi middag och sedan var det tårtdags. Det var tydligen en väldigt god tårta för hela gick åt. Både barnen, farmor, bonusfarfar och pappa åt med god aptit. Själv fick jag hålla mig till osockrade jordgubbar och vispgrädde men det var heller inte dumt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar