torsdag 1 september 2011

Jag vill så mycket men hinner så lite!

Ja, så ser det ut just nu. Jag har massor av projekt jag vill sätta igång med men tidsbrist som heter duga! Jag har nämligen börjat jobba! Visserligen för en begränsad tid men ändå! Så just nu är det jobb som gäller mellan 08:00 - 16:30. Detta innebär att jag går hemifrån 6:45 varje morgon och kommer tillbaka hem 18:00.

När jag kommer hem ska vi laga mat, äta och umgås en stund innan barnen ska i säng. Sen är dagen liksom slut, inte bara dagen förresten utan jag med! Inte orkar jag sitta uppe och pyssla på kvällarna inte. Ja, inte än i alla fall. Orken kanske infinner sig om ett tag då jag blivit mer van vid de nya rutinerna. Men som det är nu så stupar jag oftast i säng senast runt 21-tiden så pyssla det får jag göra på helgen, om jag har tur.


En sak är i alla fall säker och det är att helg plötsligt får en helt ny innebörd när man jobbar. När jag var hemma och var föräldraledig (vilket min man är nu) så innebar helgen mest att alla var hemma och man fick umgås lite mer. Nu när jag jobbar hela dagarna så blir helgen mycket mer värdefull då den också innebär total ledighet och handarbetsdags.

Det är kul att jobba, men jag måste erkänna att jag har lite svårt att släppa taget om hemmet och att jag saknar minsteman massor, förutom det så trivs jag som fisken. Arbetet i sig är ett helt nytt område för mig vilket är en utmaning i sig. Jag har också haft turen att hamna på ett företag som är mycket mån om det sociala klimatet bland de anställda. Det märks verkligen! Jag har arbetat tidsbegränsat på ett antal ställen genom åren och jag kan säga att man inte alltid blir upptagen i gemenskapen eller ens behandlad som en likvärdig anställd pga att man är där på ett vik eller säsongsjobb.En bra sak som jobbandet för med sig är allt promenerande, jag måste gå en del för att komma mellan buss och jobb. Det är faktiskt väldigt skönt. Jag gillar den typen av motion man får utan att man egentligen tar sig för något. Jag måste ju ta mig från bussen till jobbet oavsett och att det då ger mig 20 minuters rask promenad är en motionsbonus och så länge det är uppehållsväder är det faktiskt ren njutning, speciellt på morgonen. Inte är det någon stor motionssensation men många bäckar små...Bilderna är tagna av mig under den gångna veckan på morgonpromenaden till jobbet. Sämre promenadväg kan man ju ha!

1 kommentar:

 1. Hej Theresa!

  Mitt namn är Elin Gunnarsson, jag är frilansjournalist som skriver mycket om hälsa. Jag vill gärna komma i kontakt med dig, och skulle bli glad om du mejlade mig så kan jag förklara närmre vad det gäller.
  Du når mig på info@elingunnarsson.se.
  Tack på förhand!

  Mvh Elin Gunnarsson

  www.elingunnarsson.se

  SvaraRadera