torsdag 24 februari 2011

Lite sytt

Som vanligt springer tiden ifrån mig, den verkar ha väldigt bråttom! kenyit

Här är det just nu sportlov. Äldsta grabben har följt med mormor hem till moster och kusinen. Resten av oss hänger mest hemma och kurerar oss efter sjukor och förkylningar. Jag vet inte vad vi drabbats av men här har det varit hög feber, huvudvärk och diverse småkrämpor i omgångar nu. Väldigt trist och frustrerande både för mig och barnen.

I måndags var maken ledig och då tog vi en tripp till Naturhistoriska Riksmuseet hela familjen. Dottern och hennes pojkvän följde också med. Det var trevligt och spännande som alltid.

Det är väldigt kallt ute så vi eldar mest hela dagarna för att slippa råkylan. Kommer solen fram så blir det väldigt mycket varmare innetemperatur men sådana här gråtrista blåsiga dagar blir det hemskt rått inne om man inte eldar lite i öppna spisen och kakelugnen.

Det är väldigt mysigt med en brasa i öppna spisen. Perfekt att krypa upp i soffan med tekannan inom räckhåll, sköna filten över benen och virkningen/stickningen i knät. Det är den absolut bästa biten med vinterhalvåret tycker jag. *s*

I veckan som var fick jag ett syanfall. Jag gav mig ännu en gång på det där med sufflett till vår vagn. Den förra jag gjorde blev inte helt bra men jag fick lite tips om hur jag skulle göra för att få det bättre och den här gången blev det faktiskt mycket bättre. Jag är inte hundra procent nöjd (blir man någonsin det?) men med några mindre korrigeringar så blir det bra, i alla fall så bra som jag får till det.lördag 12 februari 2011

Mätardag

Jag arbetar ju på min vikt och försöker att ta mig tillbaka till "normalvikt". Idag var det dags att mäta vilket jag gör månadsvis. Så här ser det ut hittills sedan jag började mäta (en knapp månad innan jag började med lchf) dvs 2010-10-11:

-5 cm byst
-7,5 cm under byst
-12 cm midja
-14 cm stuss (rumpa)

Det är riktigt härligt att se svart på vitt att det händer en massa! Bara sedan jag mätte i januari har det försvunnit 3,5 cm omkrets under bysten, 4 cm runt midjan och 5 cm rumpa! Förvånad är bara förnamnet eftersom det knappt har hänt något på vågen de sista tre veckorna!

Jag har 0,7 kg kvar till delmål två, jag hoppas att jag lyckas spränga den vallen vid nästa vägning dvs om en vecka. Då ska jag unna mig något kul eller något jag gärna vill ha. Dessutom vore det den perfekta födelsedagspresenten.
torsdag 10 februari 2011

Kan man bli förälskad i garn?

Kan man bli förälskad i färg och material? Det satt jag och funderade på igår kväll. Det är nämligen så att ett vackert garn får mig att känna mig så löjligt härligt glad, ungefär så där som man känner sig när man är förälskad.

Jag kan bli alldeles kollrig av vackra garner. Färgställningar som tilltalar mig, eller hur ett mjukt garn känns mot huden. Jag skulle kunna köpa hur mycket garn som helst bara för att få hantera all denna skönhet. Som tur är så sätter verkligheten stopp för det. Kanske lika bra det, annars skulle jag bli tanten som bor i ett garnnystan till slut. *ha ha*

Just nu håller jag på att sticka muddar/pulsvärmare av ett underbart handfärgat ullgarn. Jag har inte färgat det själv utan köpt det. Färgerna är helt underbara! Jag har varit kär i det här garnet så länge och funderat på vad jag ska göra av det. Eftersom jag inte har så mycket av det så blir det pulsvärmare. Mönstret har jag knåpat ihop själv så det ska bli intressant att se hur det blir i slutänden.

MEN! Ja, det finns ett "men"! Garn i härvor i vackra färgställningar blir inte alltid som man tänkt sig när man väl börjar sticka med dem. Ibland blir det bara spräckligt och har man då tänkt sig ränder eller färgade fält så blir man ju lite besviken. Det var därför det blev pulsvärmare, färgsektionerna är så korta att det ska till ett litet stycke för att få den färgeffekt jag ville ha. Det krävdet flera testlappsomgångar och mycket mätande innan jag kom fram till en lagom storlek. Men nu är jag nöjd, mycket nöjd till och med.

Förhoppningsvis så kan jag visa upp dem snart. senyumtisdag 8 februari 2011

Ett helt år redan!

Idag fyller minsteman ett år! celebrate

Tänk att min lilla lilla plutt redan är ett helt år gammal! Vart tog den tiden vägen, han föddes ju igår! Det känns fullkomligt overkligt att min lilla bebis är ett helt år gammal.Det känns verkligen som igår som jag gick här hemma och väntade och väntade. Varje dag över beräknat datum kändes evighetslång och humöret var verkligen inte på topp. Fyra dagars väntande blev det innan minsteman gjorde snabb entré. Hur det gick till kan du läsa här.

Grattis allra käraste lilla nöffen! love

måndag 7 februari 2011

Sockar av Kool-Aid färgat garn

Nu har jag stickat sockar av en del av mitt garn som jag färgade med Kool-Aid. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Det turkosa färgade garnet blev perfekt till det flerfärgade sockgarnet med turkosa inslag som jag bara hade en härva av.

Sockarna har jag stickat åt mig själv. Jag gjorde långa skaft som man kan hasa ned eller vika. På bilden ser skaften toksmala ut men resåren gör att de drar ihop sig rätt rejält. Efter lite användning ser de helt annorlunda ut. Det ska bli ett rent nöje att gå in dem. De skönaste raggisarna är ju dem man gått i ett tag så de format sig fint efter foten.