lördag 25 juni 2011

Midsommar

Midsommarafton spenderade vi som vanligt hos min morfar på hans sommarställe utanför Enköping.

I år var alla på min sida av familjen samlade vilket inte hänt förut tror jag. Det var morfar själv förstås, jag, maken och vår barnaskara, min syster och hennes familj, min mor, hennes man och en vän till dem.

Det blev en massa god mat, några snapsar, en massa snack och så musik och sång. Eftersom min mor är gift med en man som har musiken som levebröd så blir det gärna så när vår familj samlas.

Jordgubbar blev det förstås också, vad vore midsommar utan jordgubbar? I normala fall så undviker jag sådana sötsaker, i alla fall tills jag nått min målvikt men vid speciella och festliga tillfällen som storhelger och födelsedagar så gör jag ett litet undantag. Jag hade dessutom gjort mig en alldeles egen lchf-anpassad chokladmousse som jag hade till. Det var gudomligt gott!

Chokladmoussen gick även hem hos min dotter och systerdotter. De var snälla nog att hjälpa mig att tömma den medhavda burken.tisdag 21 juni 2011

Bygelprydnader

Idag skickade jag iväg två stycken bygelprydnader. Båda till nätväninnor som jag umgås med mer eller mindre dagligen på nätet. Jag hoppas verkligen att bygelprydnaderna lever upp till förväntningarna!

Dessvärre är det lite trist att göra samma sak hela tiden så jag måste varva sånt här med annat för att inte ledsna totalt. Men någon gång då och då slänger jag in en bygelprydnad, antingen för att jag själv fått ett ryck och vill förnya mig eller för att jag har en intressent.

fredag 10 juni 2011

Sjung om studenten...

Idag var det skolavslutning här. Först ut var smågrabbarna som hade avslutning i kyrkan. Efter det så var det tårtkalas med förskoleklassen, en kul tradition på skolan där barnen går. Efter tårtätandet blev det raka vägen hem och lunch, lite småfix och sistaminutenfixande inför den stora stunden det vill säga dotterns student!

Min stora bebis har tagit studenten! celebrate

Först var det utspring vid skolan.Sen skulle alla studenter i hela stan tåga upp till torget där tillslut alla skolor möttes och höll låda tillsammans. Efter det så gav sig respektive skola/klass iväg till sina flak för att göra sig redo för studentkortegen.
Som synes var det mycket folk ute på gator och torg. Grabbsen väntade tålmodigt men minsteman tyckte att det var ganska högljutt och stoppade fingrarna i öronen.
Så kom då äntligen kortegen igång. :-)
Efter en lång känslofylld dag med mycket stående och gående i värmen så var det dags för oss som inte skulle vidare på studentmottagningar att åka hem. En fullkomligt utmattad minsteman somnade som en stock på väg till bilen och vi andra hade nog velat göra det samma!

tisdag 7 juni 2011

Lite sytt

En av fördelarna med långhelg är att man har lite mer ledig tid. Eller snarare att resten av familjen är lediga. Mina dagar ser ju inte så annorlunda för att det är helg förutom att jag har lite mer sällskap här hemma då.

Hur som helst så passade jag på att släpa fram symaskinen och få lite sytt när jag hade maken hemma. Det är ju så mycket enklare att göra sånt när man slipper springa efter en 15 månaders kille som är över allt och river.

Projektet för dagen blev en dyna till den nyinförskaffade vagnen, en Teutonia Mistral som inhandlats för en billig peng via Blocket.

Eftersom denna vagn har annorlunda ryggstöd och fällning än vår gamla vagn så fick jag rita ett helt nytt mönster för att det skulle passa bra.

Jag valde också att göra ett stycke tyg med resår som man kan dra över ryggstödet så att dynan sitter kvar på plats även då barn rör sig i vagnen. Det är nämligen en sak jag verkligen avskyr med alla dessa dynor utan möjlighet till fastsättning, de hasar alltid omkring! Till sådana dynor använder jag vanthållare som jag klämmer fast i dyna och vagnsklädsel, men det är ju mycket enklare om man slipper extern utrustning.
Jag valde att göra min dyna i två olika mönstrade bomullstyger. Först tänkte jag ha fleece på ena sidan men sedan ångrade jag mig. Vad ska det vara bra för egentligen? Skönt och mjukt på höst, vinter och tidig vårkant kanske? Fast jag föredrar att ha lammskinn/fårfäll i vagnen så en fleecedyna vore helt bortkastad då den ändå inte skulle användas. Genom att istället använda två roliga mönstrade tyger så förändrar man lätt utseende bara genom att vända på dynan vilket tilltalar mig.

Sagt och gjort, det blev en sida med Gunilla Axéns gröna molntyg och en sida i ett härligt galet blommigt retrotyg som jag är väldigt förtjust i. Molntyget matchar även den fina gröna molnfilten vi har här hemma och den snygga molnväskan som är på väg hem till mig från butik busfröt i Trosa. Väskan ahr jag tänkt att ha hängande på vagnen. *nöjd*


fredag 3 juni 2011

Strålande tider, härliga tider!

Långhelg och strålande sol! En perfekt kombination, enda grumset i bägaren är att maken har jour så vi måste hålla oss hemmavid ifall han rings ut på jobb. Då får man passa på att fixa och dona med sådant som behöver göras hemma istället.

Jag har idag på förmiddagen lagt allra sista handen vid min blå restgarnsfilt. I flera dagar har jag tänkt ta tag i det sista och tråkigaste momentet, att klippa av alla garnsnuttar från fästa ändar. Men nu är det gjort och den här helt klar!

Resultatet blev en 100 cm x 130 cm stor filt av blå/blågröna restgarner kantade med svart. Jag hade kanske tänkt mig att den skulle bli lite större men när det gäller restgarnsprojekt så är det just resterna som bestämmer och då blir det som det blir. Den kommer passa bra i soffan och värma små frussna pojkar eller mamman själv vid behov.