måndag 20 maj 2013

Sommarväska

I helgen satt jag ute i solen och virkade mig en väska/kasse i somriga färger.

Garnet jag använde har jag ärvt efter min mormor. Det är av 100% bomull och på banderollen står det Handmålat Regnbågsgarn. Eftersom det är så mycket som händer i garnet så valde jag att ha ett enfärgat lila bomullsgarn som kontrast då jag virkade ihop delarna

Just det här garnet är lite nostalgi för mig då min mormor stickade en tröja och tillhörande leggings i det till min dotter när hon var i tvåårsåldern (runt -94).
Jag använde mig av Joana Mertens populära mönster Ingas Häklebeutel, Ett av mina absoluta  favoritmönster! Ett perfekt grundmönster som kan varieras i det oändliga med olika sorters rutor och färgställningar. Eftersom hela väskan byggs upp av rutor så är den ett perfekt restgarnsprojekt.

3 kommentarer:

  1. Häftigt mönster! Är just på jakt efter bra restgarnsprojekt, och kassar går ju alltid åt! Och det är så roligt att kunna använda ärvda garner - känns genuint på något sätt!

    SvaraRadera
  2. Underbara färger...och perfekt mönster för restgarnsprojekt som Rimfrost skriver! Jag var också på jakt efter ett bra mönster!

    SvaraRadera
  3. Så himla fint , kul o inspirerande

    SvaraRadera