måndag 20 maj 2013

Sommarväska

I helgen satt jag ute i solen och virkade mig en väska/kasse i somriga färger.

Garnet jag använde har jag ärvt efter min mormor. Det är av 100% bomull och på banderollen står det Handmålat Regnbågsgarn. Eftersom det är så mycket som händer i garnet så valde jag att ha ett enfärgat lila bomullsgarn som kontrast då jag virkade ihop delarna

Just det här garnet är lite nostalgi för mig då min mormor stickade en tröja och tillhörande leggings i det till min dotter när hon var i tvåårsåldern (runt -94).
Jag använde mig av Joana Mertens populära mönster Ingas Häklebeutel, Ett av mina absoluta  favoritmönster! Ett perfekt grundmönster som kan varieras i det oändliga med olika sorters rutor och färgställningar. Eftersom hela väskan byggs upp av rutor så är den ett perfekt restgarnsprojekt.

fredag 17 maj 2013

Jag har stickat mig en sjal

Jag stickade en sjal i ett underbart självrandande garn från Ullcentrum. Det gick åt ungefär en och en halv härva. Jag använde mig av mönstret till Annheléns sjal som grund men gjorde själva avslutet lite annorlunda. Ett enkelt och bra basmönster som jag kommer att använda mig av fler gånger.